Söndagsmiddag

Idag blev det minipajer till söndagsmiddag. Fördelen med att göra minipajer är att det känns som att det blir mer pajdeg att äta än om man gör en enda stor paj hihi.
 

Recept för 7 minipajer:

Deg
3 dl mjöl
100g smör
1 msk vatten

Fyllning
Ta vad som finns i kylen/frysen! Jag tog:
några skivor skinka
tre bitar rökt fläskfilé
1 näve broccoli
1 gul paprika

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk

ost till garnering

Gör degen och tryck ut den i formarna. Förgrädda i ugn i 200 grader i ca 5 min. Skär fyllningen i småbitar. Ta ut pajskalen och tillsätt fyllningen. Vispa ihop äggstanningen, häll den över fyllningen och garnera med riven ost. Jag tog Gouda-ost men det spelar ingen roll vilken man tar. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 min. 

Servera med en god sallad och Ta daaa..!!


Mysigt!

Vilken härlig dag det var igår! Alltså varje dag på fritidset där jag jobbat 50% sedan september känns det precis som att det jag gör inte är ett jobb för att det är så kul...(iaf 90% av tiden. Resten av tiden känner man ju sig som en tjatkärring hahaha...), precis som igår när vi tände ljusen under fruktstunden. Det var så mysigt!!

Igår köpte vi faktiskt också en spis med fejk-eld på Jula när vi handlade på Storheden. Den är SÅ mysig. Dessutom var den på rea-pris. Passar perfekt nu när vintermörkret och kylan börjar ta över!!



Det blev även teater igår. Jag älskar teater. Det är så mysigt!!

Upptäckte nyss att jag använt ordet "mysigt" fyra gånger i det här inlägget - jag ska nog sluta skriva nu ;)


fredag?

Det känns som fredag idag!

Jag vet inte varför...kan det bero på att jag sovit 12 timmar inatt kanske?? Haha ja de är sant. Jag somnade halv tio på kvällen och vaknade halv tio på morgonen. Jag började inte förrän 12 idag så jag hade tid för sovmorgon :)


en liten bild på frosten som jag tog för några dagar sedan...

Nu har vi bytt till vinterdäck också. Det var jättejobbigt. Jobbigt att hålla i lampan i kylan medans min kille gjorde grovjobbet i mörkret. Jag hade ju inga vantar hihi ;D


lack!!

Usch idag är jag helt slut. Jobbade 7-11¨på ett fritids och sedan jobbade jag 12.30-16.30 på ett annat fritids. Det blev jobbigare än jag trodde att det skulle bli, framförallt för att det var KAOS på det sista fritidset. Alltså det började med att jag möttes av en lapp (till vikarier) där det bla stod:

"Har man brist på sysselsättning finns det alltid pennor att vässa.."

Alltså vad är det för syn på fritidspedagogiken egentligen?!
Jag blir så lack!!

Aja nu återstår det bara att beställa Hawaii och räkrulle...varken jag eller min kille har orkat planera middagarna för den här veckan. Så kan det gå ;)


Jag förstår inte...

...varför de serveras blåbärssoppa och varm choklad till mellis på grundskolorna där jag jobbar. De är ju så söta så man får ont i magen! Varför serveras det inte bara mjölk/laktosfri mjölk och vatten till mackorna? Visst, det är ju tristare och smakar inte lika gott men det är ju iaf nyttigare...

Rosa

Här är mina senaste köp från Gina:


1. Vit tre-kvartsärmad klänning
2. Gammelrosa pärlörhängen
3. Svart oversize top med rosa rosor
4. Lång gammelrosa kofta

Rosa är sött!! :)


Ske-å

Hej på er!

Imorgon kommer jag jobba hela dagen och sen kommer vi sticka till Skellefteå direkt för att besöka min killes släkt och byta till vintersulor på bilen så jag kommer inte uppdatera något nytt förrän på söndag eller nästa vecka...


Det här...


....är bara en sån där dag :P


Vågor

Idag provade jag göra vågor med locktången. Det blev inte lika mycket vågor som jag tänkt mig men jag får väll träna på det i några dagar. Blev ändå rätt nöjd över resultatet!!





Ni fick lite dagens-outfit bilder på köpet.
Men jag ska inte vara barfota idag, jag lovar ;D


Hösten är vacker!



Ny design

Vad tycker ni om den nya designen?? :)


Rock That Body!

Det blev en kul kväll/natt på studentkrogen STUK!! :)
Vi dansade hela natten lång och sen avslutades allt med en nattmacka i "Bunkern". Jag tog inte med mig kameran så jag lånade en bild istället:

STUK, facebook.com

Det som är roligast med att gå på STUK är att där finns folk som verkligen vet hur man ska festa galet haha :)

 Nu ska jag iaf ta det lugnt och försöka ladda inför morgondagen då jag behöver vara fräsch på jobbet. Jag känner att rutinerna blivit lite i obalans..:P


Till min BFF

Ett stort Grattis vill jag önska till MARIA - min skitsnygga och jättesöta: barndomsvän, bästa vän, granne, fd klasskamrat, tränarpolare osv...


Jag var bara tvungen att sno din bild, hoppas de är okey ;P

Ikväll ska vi röja på STUK!!! :D


"Cause you're amazing, just the way you are"

Jag älskar den här låten!




Äntligen Fredag! :)




Ja se de snöar!

Såhär ser det ut just nu utanför vår dörr...



Ehrm, tur att jag börjar jobba senare idag. Jag tror jag skippar bilen med sommardäcken och tar bussen istället. Det är inte värt att riskera livet :P


...men jag måste erkänna att det ändå är ganska mysigt med snö :)


Desperate ikväll!

Idag har min Cosmo äntligen kommit :)


haha vilka rubriker :P


Sen om en timme kommer jag fara till pappsen och vara med Clara och se Desperate Housewives...blir nog lite scones med te också om jag har tur hihi!


Bakdag

Idag har jag bakat kakor.
Det fick bli dessa - mest för att Johannes tycker om dem hihi.



Recept (ca 70 st) från "sju sorters kakor":
Ugnstemp: 200 grader
5,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
1 dl grovhackad sötmandel
200 g smör/margarin

Blanda bikarbonaten med vattnet. Lägg alla ingredienserna på bakbordet och blanda ihop till en smidig deg. Forma till två rullar (4cm i diameter) och ställ in i kylen i några timmar. Skär dem i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått färg, 5-7 min.
- Kan inte bli enklare!

Snart blir de fika och sen ska jag gå på en promenad med Maria.
Hoppas ni får en lugn och härlig söndag!


Zumbabyxor?

Jag var på stan idag med Lindasyrran. Vi fikade gofika och besökte hundra affärer, varav säkert 99 av dem var skoaffärer bara för att jag ville hitta nya skor (Linda blev säkert jätteless på mig haha)...det slutade iaf med att jag inte köpte nya skor så allt tittandes var helt onödigt Men men!

När vi besökte team sportia och Linda köpte sina mjukisbyxor så passade jag på att fråga efter zumbabyxor. Kassörskan hade tydligen aldrig hört talas om dessa och plötsligt kändes det tydligt att jag bodde i lilla isolerade Luleå. Zumba är iförsig nytt här men ändå :P Kanske ska beställa ett par från USA men de känns krångligt. Får se hur jag gör!



(zumbafitnessnj.com)

Nu ska jag dra till mamma och käka!!


VILL HA!

Jag vill ha ett par ankelboots med platå!!
Lånade ett par av Clara på senaste festen och de var sköna att gå med plus att jag blev lång av dem så jag måste ha ett par egna nu...har spanat in dessa men jag vet inte vilka jag ska köpa. Det finns säkert snyggare på andra affärer men vi har ju inte så många av dem här i lilla Luleå...


Scorett 1299 kr


DinSko 499 kr

Vilka ska jag köpa???


DH


Gårdagen spenderades med Clarasyrran. Det var jättetrevligt och hon bjöd på supergod kladdkaka som vi åt väntandes på att Desperate Houswives skulle börja.

Längtar till nästa avsnitt!!


Höst <3




Till Hanna

Grattis på 17års-dagen syster!
Hoppas du får världens underbaraste födelsedag :)
Bamsekramar från mig




Redan 17 :)

Igår firade vi Hannasyrrans födelsedag. Redan 17 år - hur kan tiden gå så snabbt?! ;) De var jättekul och mysigt med allt vad en födelsedag kan innebära; tårta, sällskap och tjejsnack.


Mina födelsedagspresenter till Hanna


Jag köpte blått "Graffiti nails" och knallrosa lack att ha som grund. Egentligen skulle jag köpa svart graffiti men det fanns inte så de fick bli mörkblått, men de blev ju lika snyggt ändå med de rosa under.

Jag väntar med att ladda upp kort på dig Hanna till i morgon, om du fattar ;D


Maria + Voppe = 50 år

Igår var jag på den omtalade 50årsfesten. Den var jättekul och Maria var jätteduktig som kommit på alla de roliga lekarna. Vi hade sju-kamp där "Team Maria" tävlade mot Voppes lag. Tävlingarna slutade med att mitt lag vann, alltså Team Maria ;)

Sorry, för jag har inte orkat redigera bilderna alls...men här är de iaf:

Team Maria


Anna och Danne


Tävling i plankan. Team Maria vann ;)






Johannes och jag









Johannes och jag igen!


Tävling i Twister. Där förlorade vi tyvärr...men det var bra kämpat!


Här testar vi hur bra födelsedagsbarnen känner varandra egentligen :)


Vår vinst!


Malin hjälper till att dekorera tårtan.








Presentöppning!!

TACK FÖR EN JÄTTETREVLIG FEST MARIA VI HADE HUR KUL SOM HELST!!
- jag vet att du läser dehär hihi

Nu ska jag fara och fira ett annat födelsedagsbarn. Det är Hannasyrran som fyller år :)


"Det snurrar i min skalle"

Jag var bara TVUNGEN att leta upp den här låten efter jag hört den på JC-reklamen och jag behövde inte leta länge förrän jag hittade den...


Videon är inte bra men låten är ju så sjuuhuukt bra!!!


RSS 2.0