Afternoon Tea

Jag drömmer mig bort till England...



Snälla, jag vill ha fredag NU!!

För att tiden ska gå lite fortare så ska jag strax skaka lite röv på ett zumbapass med några kompisar.  


why am I...



weheartit.com

Jag älskar livet och jag är livrädd för att någon/något ska ta det ifrån mig.


på schtan!

Nu har jag och min kille hunnit med att fika med mormor, morfar och lindasyrran, växlat pengar till pund, ätit lunch på stan (= schtan på norrländska), köpt förvaringsflaskor och investerat i ett par nya skinnskor.


Kolla vilken liten plats de små flaskorna tar jämfört med de stora. Nu blir det mer plats över i resväskan till annat...



Jag gillar mina nya kängor från Scorett. De är liiite hårda men jag hoppas att de blir skönare att gå i till torsdag eftersom att vi reser då. Jag är aspirrig. Det är konstigt eftersom att jag har rest flera gånger förr. Dessutom ska vi ju bara vara borta några dagar!

Snart ska vi iväg och se "Jägarna 2" på bio med några kompisar.
Hektisk, men rolig lördag :)


vill och vill

Det här är en sån där dag då jag vill göra nagelförlängning, ögonfransförlängning och färga håret i någon ny snygg färg. Någon som vill skänka lite pengar¨..???


Bästa kvällsfikat!

Min syrra Clara var nyss förbi och käkade scones med hallonmarmelad tillsammans med mig och min kille. Det var kul att träffas och snacka om det senaste <3



Nu ska jag försöka varva ner inför natten. Jag känner mig pirrig inför londonresan 28 oktober även fast jag vet att det kommer att gå bra. Men det hör ju till att ha lite resfeber hihi!


"don´t be mean, be green"

Idag fick det bli spenatsoppa med ägg till middag. Det var första gången jag provade det och det gick faktiskt rätt bra. Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara!



Recept för 4 pers (receptcentralen.se):
500g hackad fryst spenat (men jag tog 600g)
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (men jag tog kryddor istället som salvia och italiensk salladskrydda)
1 dl matlagningsgrädde (jag tog 2,5 dl - lika bra att göra slut på ett paket direkt)
salt, vitpeppar, riven muskot
4 ägg
4 skivor mörkt bröd
olivolja

Koka äggen. Skala och skär dem i halvor. Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och tillsätt resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka under lock i ca 10 min (här tillsatte jag kryddorna istället). Rör i grädden i soppan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot. Skär fyra skivor mörkt bröd i tärningar och stek dem i olivolja, salta. Servera soppan med äggen och brödbitarna. 

Jag hade som sagt ingen buljong hemma för att den innehåller för mycket av konstgjorda smakämnen. Jag ska prova på att göra egen buljong någon dag för jag har hört att det inte är så svårt. Dessutom är det mycket nyttigare än den man köper i affären :)


Read my lips!

Rött läppstift + orangeröd läpp-penna = sjukt röda läppar.



Från igår till idag har jag hunnit med afterwork, teater och brunch på Unik. Strax blir det indoorwalking följt av fläskfilégryta och lördagsmys med älsklingen. Helgen känns extra lång och härlig!

Nu är det bara två veckor kvar till Londonresan där jag har planerat att S H O P P A resväskan full av nya godingar. Längtar till jag får slösa lite pengar ;)


Ferrelördag!

Himlens vad kul det var i helgen. Marias födelsedagsfester överträffar alltid ALLT! Det blev hemmagjord sushi, följt av utgång på Oliver´s med en mini "Absolute Rasberry" gömd i väskan, följt av massa skratt och (såklart) mycket dans.


diskuterar "hur var det nu man gjorde..?"


under tillverkningen...


Carro, Malin o jag


Vår egengjorda sushi


Maria längst till höger, sittandes med grabbsen


Jag o Malin

Nu ska jag springa iväg och träna arslet på ett indoorwalking-pass.


silver

Jag gillar silver. I alla fall i vårt kontor, där tapeterna är gråa. De här fina ljusstakarna är arvegods och de passar perfekt där de hänger!




Det GÅR faktiskt att slå in paket i tapet. Det är precis det jag har gjort här och det känns lite mer kreativt än att slå in i vanligt presentpapper..

Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt.
Det gäller att vila upp sig inför helgen ;)


"shabby chic" hos farmor

Vi besökte farmor i helgen och jag passade på att plåta några av hennes inredningsdetaljer:








Jag gillar den här sista bilden mest för här tycker jag att hon verkligen har gjort det supermysigt...

Nu ska jag och min kille göra scones till kvällsfika :)


RSS 2.0